maandag 29 januari 2018

3 Heusdense Limburgse jeugdrapidkampioenen!

Zaterdag 27 januari vond het Limburgse jeugdrapidkampioenschap plaats. Slechts 19 deelnemers daagden op waarvan 9 jeugdspelers van Heusden zelf. Vanuit Eisden en Neerpelt namen enkele spelers deel en ook één deelnemer van Houthalen-Oost was paraat. De grote afwezigen waren toch wel de jeugdspelers van Schaakclub Leopoldsburg, de SLIM alsook heel wat vertegenwoordigers van verschillende clubs in de categorieën -20, -18 en -16. Jammer dat er niet meer spelers, ongeacht hun (stappen)niveau, kwamen opdagen! Dat zou voor heel wat van onze (beginnende) jeugdspelers ook heel aangenaam geweest zijn!
Ondanks de magere opkomst voor dit toernooi hebben onze jeugdspelers, waarvan heel wat beginners (stap 1 of begin stap 2), zich goed geweerd. Brecht, beginner stap 2, vond het een aartsmoeilijk toernooi en scoorde 1/7. Er had zelfs nog een puntje meer in gezeten maar enkele foute zetten kostte hem de partij. Stef en Arno, beiden stap 1, konden elk 2/7 scoren. Bij hun was het gebrek aan ervaring merkbaar; beiden hadden de mogelijkheid om nog een punt meer te scoren. Desondanks namen ze de tips goed op en pasten ze dit (af en toe) toe in hun volgende partijen. Lars en Alysia, beiden stap 2, deden het dan weer iets beter. Ze scoorden elk 3/7. Lien, eveneens stap 2, scoorde 4/7 hetgeen voldoende was om de titel meisjeskampioene -12 te verzilveren. Krieke (stap 3) en Kiano (beginner stap 2 én schaakt nog maar een half jaar) moesten het in testwedstrijden uitvechten voor de beker kampioen -12. Krieke trok hierbij aan het langste eind ondanks de hogere eindranking van Kiano. Met een mooie score van 4/7 mogen ze beiden trots zijn op hun prestaties. Nog een kleine kanttekening hierbij: Kiano speelde een verbluffend mooie partij tegen een zeer ervaren spelers van de categorie -14 en wist deze mooi mat te zetten. Tot slot speelde Lisa, stap 3, een mooi evenwichtig toernooi. Ze scoorde 5/7, eindigde daarbij op de 2e plaats van het volledige toernooi én won daarbij de beker kampioene -10. Proficiat Lisa!
Aan al onze jeugdspelers een dikke proficiat voor hun resultaten én omdat ze hebben deelgenomen! Schaakclub Heusden is zeer tevreden met de behaalde resultaten!
Nog even te vermelden: Simon Mernier (Neerpelt, categorie -8), eindigde voor het 2e jaar op rij op de eerste plaats! Proficiat Simon!